top of page

Primer any de vida!

Actualizado: 31 jul 2023

El moviment #dotzexdotze va néixer el juliol del 2022 i acaba de celebrar el seu primer any de vida. En aquests primers dotze mesos, els 12 projectes protagonistes han recaptat un total de 5.101,30 € gràcies als 490 donants i col·laboradors i permetran que 4.482 beneficiaris notin un impacte positiu en la seva vida.Les ONG i projectes que n'han estat les protagonistes són:


· Juliol – el refugi de gossos abandonats i en espera d’adopció de l’associació GosSOS. Amb la donació rebuda s’ha aconseguit l’equivalent al cost d’alimentar els gossos que actualment hi ha a la gossera (arribant al seu màxim de 42 en algun mes) durant 10 dies.


· Agost – el projecte de Mans Unides per crear una cooperativa de jardineria i construcció per a la reinserció social de persones que finalitzen el seu procés de recuperació d’addiccions a la localitat d’Usme (Bogotà – Colòmbia). Amb aquesta donació, Mans Unides podrà comprar algunes de les eines o roba de protecció que necessiten els joves que es troben en procés de recuperació d’addiccions per a la cooperativa de reinserció laboral de nova creació. Se’n beneficiaran una trentena de joves.


· Setembre - AUTEA amb el projecte de Suport a les Famílies que ofereix atenció domiciliària individualitzada per llars amb infants d'entre sis i dotze anys amb un trastorn de l’espectre de l’autisme. Actualment són 17 les famílies que participen del programa de suport domiciliari que té com a objectiu acompanyar i donar-los-hi eines per a la gestió de les situacions diàries i que facilitin la comunicació amb els seus fills o filles amb TEA. Encara hi ha famílies que estan a l’espera de formar part del programa que necessita d’aquests i altres recursos per a poder-se ampliar.


· Octubre – Projecte Vida amb el programa de Grups d’Ajuda Mútua per a persones amb trastorns addictius i les seves famílies. Amb les donacions rebudes es voldria posar en marxa o ampliar dos grups: un per persones que pateixen un trastorn per consum de substàncies o un trastorn del control d'impulsos (addiccions comportamentals) i un altre per a familiars de persones que pateixen un trastorn per consum de substàncies o un trastorn del control d'impulsos.


· Novembre – Fundació Privada tutelar i el seu programa Acompanya’m amb l’objectiu de treballar per l'accés de les persones acompanyades, actualment una seixantena, als diferents recursos i serveis que millorin la seva autoestima (perruqueria, roba, estètica, reparacions al domicili, ...).


· Desembre – Cooperand amb Llatinoamèrica i el seu programa de suport a infants i adolescents que rebran classes de reforç i aliments diaris (vitamines, proteïnes, calci i hidrats de carboni) per complementar la seva escassa ingesta de calories diàries. L’objectiu és arribar a un total de 2.600 infants i joves atesos als barris, escoles i llars d’acollida i evitar que aquests menors s’hagin de convertir en mà d’obra per a les seves famílies i abandonin les aules pels carrers.


· Gener - Associació Cooperació pel Desenvolupament Local (Coopera Local) amb al seu projecte Fil i Ales què té per objectiu aconseguir els fons per començar a donar microcrèdits a les alumnes i que puguin iniciar els seu propi taller així com oferir beques per a la matrícula, per manutenció o per transports a les noies que encara estan o volen començar a estudiar al Centre Yi-jan. Les donacions rebudes ajudaran a algunes de les 200 alumnes del centre de costura que ho necessitin.


· Febrer - Projecte Vida amb el seu projecte de Grups d’Ajuda Mútua (GAM) per a persones amb trastorns addictius i les seves famílies. Els Grups d'Ajuda Mútua en salut mental s'han posicionat de manera important com una de les estratègies més efectives per a acompanyar i millorar situacions de sofriment psíquic relacionat amb diferents experiències. Tenen l'objectiu d'abandonar el rol de malalt, la qual cosa ajudar a respondre a les diferents dificultats generades per l'estigma i autoestigma que acompanya als diagnòstics de trastorn mental. Amb els donatius rebuts es continuaran o ampliaran grups: un per persones que pateixen un trastorn per consum de substàncies o un trastorn del control d'impulsos (addiccions comportamentals) i un altre per a familiars de persones que pateixen un trastorn per consum de substàncies o un trastorn del control d'impulsos.


· Març - Associació Marc GG, ONG acompanya en el procés del dol i dona suport a persones que han perdut un ésser estimat. Les donacions rebudes serviran per continuar amb els grups de suport que fan mensualment on hi participen una mitjana d’unes vint persones així com per mantenir altres activitats com conferències i tallers sobre com conviure amb el dol.


· Abril – els programes d’Atenció Primària i de Suport de Càritas Andorrana que tenen per objectiu, entre d’altres, atendre les necessitats bàsiques i urgents com són l’alimentació, el pagament de subministraments, l’habitatge, el transport, la salut o l’escolarització entre d’altres, d’aquelles persones que no poden fer-hi front per determinades circumstàncies, ja sigui per motius econòmics, per situacions personals o familiars.


· Maig – el projecte de Mans Unides que, en col·laboració amb l'ONG ACOES, vol promoure l'educació secundària entre els joves de la zona rural de Copan al nord de Tegucigalpa (Hondures) a través de la iniciativa "Maestro en casa". El professorat es desplaça els caps de setmana a les zones més remotes i fan classes de repàs i suport per a que els joves no abandonin els estudis i puguin treballar unes hores per ajudar econòmicament a les seves famílies. Actualment dona suport a 288 estudiants.


· Juny – AIGUA DE COCO que en el seu projecte de centres CAM, l’art i la música s’utilitzen com a mitjans eficaços per a transmetre missatges de sensibilització i educació en valors als beneficiaris i la població en general, durant les actuacions en públic. Els espectacles del CAM toquen temes concernents als problemes de la societat, com la prostitució infantil, l’embaràs no desitjat, la desigualtat de gènere i persones discapacitades, el treball infantil, l’abandó escolar, etc. Amb la construcció del nou centre CASEM es vol passar dels 700 adolescents i joves atesos als 1.000.


Això no hauria estat possible sense els nostres col·laboradors com RTVA, el Basquet Club Andorra, Altaveu, Farmàcia Piolets, Altaveu, BonDia, El Principat, Andorra Viva, Daquisa Hotels i Eira Welness Center, entre altres.


5.101 gràcies i per molts anys més!


Recull de premsa:


2 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo

コメント


bottom of page