top of page

ATIDA

L'Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra es va fundar i està gestionada per un grup de persones trasplantades, en llista d’espera i donants que van decidir crear una associació que reculli les seves inquietuds i que serveixi, entre d’altres, per compartir experiències i donar suport a altres persones que es troben en la mateixa situació o similar.

ATIDA_Escultura12.jpg
ATIDA_Escultura12.jpg

El projecte

L’associació d'ATIDA,  constituida l’any 2016, té com a objectius principals:

  • Informar, orientar i donar suport a les persones trasplantades o en procés de ser-ho, així com a donants i familiars.

  • Sensibilitzar l’opinió pública vers la donació d’òrgans, cèl·lules i teixits.

  • Col·laborar amb totes les entitats públiques i privades, i amb les institucions del país, mantenint una relació i un contacte permanents per fomentar la donació i conseguir que a Andorra es permeti la donació.

ATIDA_Escultura11.jpg

Com?

ATIDA va inaugurar l’escultura “Jo en tu” al Parc Central al setembre del 2022.
L’escultura és L’obra de l’artista Emma Regada que ret homenatge als donants d’òrgans, cèl·lules iteixits.
L'escultura es compon de dues estructures de ferro de 2,5 metres d’alçada que incorporen unapedra blanca i una pedra negra respectivament i simbolitzen dues persones simbolitzant així elgest de la donació.
Amb la instal·lació d’aquesta escultura, ATIDA vol agrair la generositat dels donants d’òrgans,cèl·lules i teixits, les seves famílies i tot el personal sanitari, així com sensibilitzar la població de laimportància de la donació.

Des de l'Associació de trasplantats i donants d'Andorraes vol du a terme un homenatge als donants d’òrganscèl·lules i teixits.
Un homenatge que tindrà la seva 1a edició al 2023 i quepretén es faci anualment al voltant del 14 d'Octubre, diamundial del donant.

ATIDA_Escultura11.jpg
bottom of page