top of page
  • Foto del escritormarta

Es presenta la nova iniciativa solidària “dotzexdotze”



Aquest nou moviment solidari vol donar visibilitat cada mes a un projecte diferent i a l’ONG que el lidera


S’hi podrà col·laborar a través de l’SMS social de cada entitat així com organitzant o participant de les accions que es preparin


Les tres primers ONG són GosSOS el mes de juliol, Mans Unides a l’agost i AUTEA al setembre


Amb aquesta iniciativa, Andtropia vol promoure la solidaritat, un dels objectius marcats des de la seva fundació.



Andorra la Vella, 29 de juny de 2022. Avui s’ha presentat la nova iniciativa solidària “dotzexdotze” que neix amb l’objectiu de ser un moviment per a inspirar empreses i particulars a donar suport a les causes socials que més els omplin.


Com el seu nom indica, ens donarà visibilitat a 12 projectes, un per cada mes de l’any. I vol ser un exemple de com la suma de moltes petites accions que facin particulars o empreses pot multiplicar els resultats que aconseguint les ONG que liderin els 12 projectes.


Les tres primeres ONG i projectes a ser-ne les protagonistes són:


  • Juliol – el refugi de gossos abandonats i en espera d’adopció de l’associació GosSOS.

  • Agost – el projecte de Mans Unides per crear una cooperativa de jardineria i construcció per a la reinserció social de persones que finalitzen el seu procés de recuperació d’addiccions a la localitat d’Usme (Bogotà – Colòmbia).

  • Setembre - AUTEA amb el projecte de Suport a les Famílies que ofereix atenció domiciliària individualitzada per llars amb infants d'entre sis i dotze anys amb un trastorn de l’espectre de l’autisme.


Tant empreses com particulars si podran sumar de diverses maneres. Per començar, cada ONG participant té un número de SMS social, ofert per Andorra Telecom, i qui vulgui podrà fer una donació d’un euro enviant la paraula clau (per exemple, durant el mes de juliol la paraula “GOSSOS” al 607) al seu projecte preferit. També a través del web de dotzexdotze. es podran fer donacions o fer-se soci de l’entitat a més de trobar-hi idees per fer els seus propis esdeveniments o campanyes de mobilització de fons.





A nivell d’empreses o entitats, s’hi podran sumar donant visibilitat a les ONG i els seus projectes, sumant-se a les accions que s’organitzin o creant la seva pròpia acció solidària. Alguns exemples d’entitats que ja s’hi ha sumat són RTVA amb espais als programes de producció pròpia, Altaveu amb articles d’opinió i baners o el Basquet Club Andorra que farà una donació gràcies a les vendes del mercat VideEsport.

Des d’Andtropia, i en paraules de la nostra fundadora, la Marta Alberch, celebrem poder presentar aquesta iniciativa que de forma global, vol promoure la solidaritat, uns del objectius que es van marcar, i ajudar a les ONG a incrementar la seva visibilitat i acompanyar-los en els seus projectes però també animar i afavorir la participació de la societat andorrana amb les entitats del tercer sector.

Des d’aquí, volem agrair la confiança de les entitats i dels col·laboradors sumar-se al projecte des del moment zero i animen a qui vulgui ser-ne part, a afegir-s’hi!



28 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page