top of page

Prop de 200 donants i més de 1.180 euros aconseguits durant aquest 2n trimestre


· Aquest moviment solidari dona visibilitat cada mes a un projecte diferent i a l’ONG que el lidera

· Amb aquesta iniciativa, Andtropia vol promoure la solidaritat, un dels objectius marcats des de la seva fundació.
Andorra la Vella, 3 de juliol de 2023.

Aquest tres darrers mesos i gràcies als 202 donants i col·laboradors, s’han recaptat 1.184,50 € a benefici de les tres ONG protagonistes del moviment #dotzexdotze. Aquestes donacions permetran que 1.338 beneficiaris dels projectes liderats per Càritas Andorrana, Mans Unides i Aigua de Coco vegin millorat el seu dia a dia.


Les ONG i projectes que en van ser les protagonistes són:


· Abril – els programes d’Atenció Primària i de Suport de Càritas Andorrana que tenen per objectiu, entre d’altres, atendre les necessitats bàsiques i urgents com són l’alimentació, el pagament de subministraments, l’habitatge, el transport, la salut o l’escolarització entre d’altres, d’aquelles persones que no poden fer-hi front per determinades circumstàncies, ja sigui per motius econòmics, per situacions personals o familiars.· Maig – el projecte de Mans Unides que, en col·laboració amb l'ONG ACOES, vol promoure l'educació secundària entre els joves de la zona rural de Copan al nord de Tegucigalpa (Hondures) a través de la iniciativa "Maestro en casa". El professorat es desplaça els caps de setmana a les zones més remotes i fan classes de repàs i suport per a que els joves no abandonin els estudis i puguin treballar unes hores per ajudar econòmicament a les seves famílies. Actualment dona suport a 288 estudiants.

· Juny – AIGUA DE COCO que en el seu projecte de centres CAM, l’art i la música s’utilitzen com a mitjans eficaços per a transmetre missatges de sensibilització i educació en valors als beneficiaris i la població en general, durant les actuacions en públic. Els espectacles del CAM toquen temes concernents als problemes de la societat, com la prostitució infantil, l’embaràs no desitjat, la desigualtat de gènere i persones discapacitades, el treball infantil, l’abandó escolar, etc. Amb la construcció del nou centre CASEM es vol passar dels 700 adolescents i joves atesos als 1.000.


Aquests donatius s’han aconseguit a través de l’enviament de SMS socials de les mateixes entitats, a través de donacions de particulars a www.dotzexdotze.com, i de les diferents accions que s’han organitzat durant aquests mesos gràcies a la col·laboració d’empreses, mitjans i entitats.


Alguns exemples són la donació del Basquet Club Andorra provinent de la venda de roba durant el VideEsport 2023, el donatiu fet per Andorrita gràcies a les vendes al Vide Dressing de La Massana amb articles donats pels participants a les seves trobades mensuals o les donacions de la Farmàcia Piolets de Soldeu. Totes elles s’han complementat amb visibilitat a diversos mitjans de comunicació via entrevistes, articles d’opinió o espais publicitaris cedits.

I que ens deparen els propers mesos?

Aquest mes de juliol la protagonista és l’ONG Creuem Fronteres i el seu projecte per fer arribar articles i productes de primera necessitat (alimentació, higiene, roba i calçat, ...) als campaments sahrauís a Tindouf (Algèria). En el darrer viatge a terreny i gràcies a diferents concessionaris de vehicles, de magatzems d’alimentació, de farmàcies, de fundacions, d’entitats privades, de papereries, del Jove Voluntariat Lector de l’escola Agora Andorra Int. School i alumnes del centre, de les Fires i de les diferents activitats per donar suport al projecte, es van recollir i repartir 4.000 kg. d’ajuda.

Col·laborar és fàcil! Es pot enviar un SMS amb la paraula CREUEM al 605 i es farà una donació d'1 €. També es poden fer donatius de l'import que es desitgi o organitzar una pròpia acció solidària amb les idees i els enllaços disponibles al web www.dotzexdotze.com .

El mes d’agost es dedicarà al projecte de colònies de tardor “Desconnectar per connectar” per a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat i atesos per Creu Roja Andorrana amb la col·laboració de la iniciativa Cars For Smiles. I el mes de setembre donarà visibilitat a GosSOS, entitat que gestiona el refugi per a gossos abandonats coincidint amb el Dia Mundial del Gos Adoptat que se celebra cada 23 de setembre.

1 visualización

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page